Växjö Next!

Trött, som satan! Börjar nästan blir lite trött på mig själv att jag jämnt ska nämna det, men måste nog vila ut mig rejält. Vilket troligen inte blir av i helgen heller =)

Underbar vecka, som nästan flugit förbi mig. Neka je hvala Bogu, manje sam mislila na tebe..

Vårt lilla tillskott i familjen, har vi nu äntligen fått reda på ska heta TARIK, znacenje: TARIK (ar) - koji kuca, udara, zvijezda Danica. Dobro nam dosao mili, jedva cekam da te uzmem na ruke.

Imorgon blir det lite jobb här hemma innan jag beger mig av till Växjö. Förväntar mig mycket skoj och skratt, pozelila sam vas misa vam vaseg! Sover över hos Marina, sedan blir det av hem på söndag igen.

Ingen speciell dag idag faktiskt, hade världens äckligaste dröm. Känslig som jag är speglade den hela min dag. Tycker inte om när du smyger dig in så där i mina drömmar.. Hoppas det blir en lugnt natt i natt i alla fall.

Medan jag väntar på att gästerna ska dra sig hem nu, så jag kan hjälpa mamma och plocka undan, pratar jag under tiden lite med underbara Azra som jag bara för en gångs skull MÅSTE boka tid för fika med! Känns som det var evigheter sedan jag lovade, men på grund av massa annat som occuperar min hjärna just nu har det helt enkelt inte blivit av, izvini..

Ta hand om er, säg till era nära vart eviga dag hur mycket de betyder för er! Natti, natti =)
Kram, L

Baby!




Kusinen Amil och hans underbara andra halva Amra, blev ikväll föräldrar till en liten pojke! Trots att vi är många mil ifrån varandra vill jag lyckoönska med hela mitt hjärta, uvijek smo uz vas mislima!

Voli vas, Leki

100% Ljubav

100% Ljuubaav, volim svaaaki milimetaar tvooga tijeela..

100% Ljubaav, rodjena si da bi bilaa mojaa cijeelaa!

Halid & Tifa rocks =)

Like An Iceberg In The Sea

Helgen börjar dra sig mot sitt slut.. jag är så sjukt trött att jag inte ens kan beskriva!

Torsdagen och fredagen spenderades men mina sötnosar Ajla och Ajna. Ajla satt självklart uppe och väntade på mig, hon hade hoppat hela dagen och tråkat ut sina föräldrar genom att tusen gånger i timmen fråga när jag skulle komma. Vi två älskar varandra på ett väldigt speciellt sätt. Hon fick lov att sitta uppe lite med mig, sedan fick jag VERKLIGEN lova att jag skulle sova hos henne, annars ville hon inte lägga sig. Då Verdas bror, min farbror :P (haha) inte var hemma, hade jag och keka en tjejkväll till halv tre tror jag. Undrar hur hon tog sig upp till jobbet..

Själv trodde jag att jag skulle klara mig undan bättre. Vaknade runt sju med Ajlas söta ansikte leende mot mig och morgonen startar underbart. Sedan bar det iväg, blöjbyte, både hon och syster skulle ha mat, måla i målarbok, bygga klossar och titta på Bolibompa :) Man kan dock inte påstå att jag hade tråkigt, jag njöt av varje sekund. Man insåg väldigt snabbt också att det inte var världens lättaste uppgift att vara förälder till två små barn, vilket gjorde att jag uppskattade mitt singelliv ännu mer. Vilken erfarenhet dock! Jag älskar er rodice :)

På lördagen åkte mina föräldrar iväg, syskonen och jag hade en mysmorgon. Därefter blev skulle Alma till stan, vilket aldrig blev av, Selma började baka kanelbullar och jag fick besök av Mare (blenta) från Växjö! Haha, som hon skrämde mig, tror inte hon kan det här med tågtider riktigt va, eller så hade jag missförstått henne. För precis när jag står i duschen skriver hon att hon redan hade kommit. Gissa om jag fick bråttom. Hon väntade inte allt för länge hoppas jag, sedan handlade vi en stund innan vi slog oss ner hemma hos mig. Fika, middag, mycket skratt och roliga historier blev det. Måste även säga att söta Mare tog med sig en lovad present till mig, som hon tydligen hade lovat sedan lång tid tillbaka när jag var i Västra Götaland på besök.. Sta se ona sve sjeca :) Jag blev överraskad som bara den, hvala jos jednom draga! Så som vi var inne i diskussionen lyckades jag titta när klockan var en kvart innan hon skulle åka hem. Satan vilket språng det blev till bilen, tur att inga poliser patrullerade då annars hade jag lugnt åkt fast. Vi var framme i stan på mindre än 5 minuter så ni kan väl förstå att jag inte körde som jag skulle. Nära ögat att det blev en övernattning där också!

Resten av kvällen tog jag det lugnt. Skulle ut och roat mig lite men det blev film hemma med Alma. Söndagen tvättas det kläder, lite dansträning på gång också vilket spårade ut totalt, men det ska vi dock inte prata om här. Nu ska jag locka mitt hår och lägga mig. Go' natt på er!

Puss, L


Aleksandra Radovic - Karta Za Jug



"Kad Si Me Iz Srca Pustio, Neka Me Uzme Bog.."

Sugar, Please

Vilken underbar dag! Älskar att vakna tidigt varje morgon och få mina saker undan innan middag. Har för mycket för mig på sista tiden, precis när ett arbete är klart så ska man börja tenta plugga, men det är ju en del av studentlivet :)

Måste dock bli lite bättre på att ta hand om mig själv. Har börjat få problem med mitt låga blodtryck vilket resulterar i svimmanfall, skrämmde livet ur min mamma igår som kuta fram med vatten och en sockerbit. Lovade att jag skulle sluta oroa mig för skitsaker och börja tänka lite på mig själv. Men så går det..

Min fabror ska till Lkpng på begravning imorgon, så nu ska jag iväg till hans små änglar Ajla och Ajna. Ska sova över ikväll och få leka babysitter imorgon åt mina två favorit flickor!

Kram, L


Tose Proeski - Boze, Brani Je Od Zla


Nedam Na Tebe

Som person finns det många saker jag fruktar och föraktar i livet, orättvisa är en av de. Ibland händer saker i ens omgivning där man står stilla om så bara för en stund, känner tomheten ta över kroppen, själen, det egna jaget.. och man undrar, vad gjorde jag för att förtjäna detta? Kunde jag ha gjort på något annat sätt?

Så många pedofiler, kriminella, rånare, mördare med mera det är som härjar på gatorna. Så många oskyldiga som kommer spilla blod för någon annas lust och okunskap. Medan andra som aldrig gjort en myra illa blir sjuka, dör unga, förlorar sitt barn. Sådana här frågor väcks speciellt när någon i ens omgivning blir drabbad, eller varför inte du själv. Ska du behöva tänja på gränserna så pass hårt innan du inser att du lever fel, att din livsstil inte leder någon vart.

Många av de i ens närvaro finns till för at du är skoj, de behöver någon att lätta sitt hjärta hos, de finner nytta av dig med andra ord. Men seriöst, hur många vänner i din mobil skulle du kunna ringa upp vilken sekund som helst och bara gråta ut? När du har det jobbigast, vem kommer finnas vid din sida oavsett mil som separerar er?

Ta väl hand om dessa vänner, de få man har. Värsta känslan är när man blir drabbad och står  där själv. När någon som någon gång brukade finnas där, inte längre finns. När man gråter, men ingen ser.

Kram, L

09.01.20



Säg till om jag stör, sa han när han steg in, så går jag med detsamma.

Du inte bara stör, svarade jag, du rubbar hela min existens. Välkommen


Prokleta Nedjelja

Im' back.. fullt ös flera dagar nu så jag har knappt haft tiden, men hur skönt är inte det egentligen? Att bara släppa loss alla tankar, skita i denna lilla virtuella värld som gömmer sig i en liten lap top och bara njuta av livet runt omkring!

Helgen har nästan flugit förbi, en del misstag har gjorts förra veckan men jag lovar att bättra på mig. Mycket mys, utekvällar och liknande har funnits på mitt schema. Idag satte även dansträningarna igång igen, så jag är ganska sliten. Huvudpunkterna för denna helgen var Azras fest igår och så ett litet besök hos älskade Edina. Så speciellt det blir med ett barn i närheten, Gud vad man dras till de så snabbt. Hoppas inte Sanel och Aldina får spel på mig så mycket som jag ska pussa på henne och kela, halalite :) Ni vet alla den här speciella bebis lukten som alla nyfödda har, jag kan svära på att jag känner den även flera timmar efter att jag kommit hem. Hon har varit lite busig de senaste dagarna sedan hon fick sitt första vaccin, vilket resulterade i Aldinas huvudvärk och Sanels påsar under ögonen. Tetka skulle nämligen hjälpa till tänkte hon och ville få lilla Edina att sova. Två val fanns, lägga henne på bröstet eller gunga på knäna. Edina gillade knäna, men så fort mamma skulle iväg med henne till sovrummet börjar Edina skrika och det ända man hör är 'Jebem ti ja Lejlu tvoju!', Aldina störtar in i rummet och ger mig bebisen igen, som somnar lika snabbt, haha.

Azras fest var det fart i, blev dock lite lugnare efter att vi vinkade av Securitas killen som lika gärna kunde ha anslutit sig till festen, han verkade rätt trevlig faktiskt. Kom hem någon gång efter midnatt och satt sedan i telefon till sex imorse. Snacka om att vi blattar uttnyttjar Comviq till max :P Ska nog börja dra ner på mina telefon-vanor inser jag. Så fort jag blir rastlös och inte orkar plugga mer, händer det lätt att tiden flyger iväg i oändligt filosoferande via telefon istället. Ska hoppa in i duschen nu och lägga mig tidigare, bjuder på en liten bild av en liten andjeo..

Kram, L


Senad [v] Nermina

14.1.1984 - 14.1.2009

Vilken dag! Somnade strax runt halv 6 imorse, men trots det var jag ganska pigg under dagen. Fick en väldigt viktig uppgift av min pappa. Trots att han inners inne är en obotlig romantiker får han ibland ta mig till hjälp och jag finns mer än gärna till hands. Idag firar mina föräldrar 25 år sedan de gifte sig. Denna lärlek som resulterade i tre döttrar och ett underbart liv tillsammans i både motgångar och framgångar som pappa ville tacka mamma för idag genom att överraska henne. Så med pengarna i fickan åkte jag in till stan idag för att fixa pappas överraskning då han skulle jobba över lite. Den gömdes i hans garderob, för att mamma inte skulle hitta den. Stackaren trodde under hela dagen att vi hade glömt bort hennes bröllopsdag, men snacka om överraskning senare på dagen! Jag låter bilderna tala för sig själva, ska försöka lägga mig lite tidigare idag.

God natt och kram på er!
Lejla

      

Zid Moje Egzistencije

Sjetim se rado proslosti, one koja mene danas cini onim sto jesam i u ono u sto vjerujem. Iako neki suvise crni trenutci naviru u moje sjecanje cak i njima se nasmijem jer i oni cine dio mene. To je onaj dio u koji nikada niko zavirio nije, dio kojeg niko razumjeti nebi mogao.. onaj dio mene protiv kojeg vodim sopstveni rat. Rat u kojem sam ja glavni borac u kojem cu da trajem dok postojim, rat za koji niko i nikada cuti ni saznati nece. Jer cemu da otvaram svoju dusu nekome kad ovaj rat razumijem samo ja, cemu pokusaj razumjevanja necega sto je vec unaprijed osudjeno da propadne. Ali, ne odustajem u borbi jednako jaka i pri sebi. Tako okrenem misli na vremena kada pamet bas i nije bila prisutna. Na one godine, kada je sve bilo tako jednostavno i bez briga. Sjetim se dana koji su u mom srcu ostavile dozivotni trag. Jer jedini lijek protiv borbe u mom sopstvenom ratu jeste ljubav.


Mnoge ljubavi budu pa prodju ali se za sigurno dvije pamte. Pamti se prva ljubav, prvi poljubac i prva suza koju pustis za nekim kada te srce po prvi puta iz te iste ljubavi zaboli. Ta gorka bol koja te pojede iznutra, dok osjecas kako se cijeli tvoj svijet lagano rusi. Pocinjes da sumnjas u svaki osjecaj, u svaki trenutak jer je nesto sto jenesto sto je bilo tvoj cijeli svijet za tren sruseno kao da nikada ni postojalo nije. Gubis se.. gubis vjeru.. tones..


Tragas u sebi za odgovorima u svemu zeleci da nadjes krivca. Jer znas dobro da ne postoji zlocin bez pocinioca. Svaki izgubljeni san, svaku od srca voljenoj osobi prosaputanu rijec u najvecim trenutcima ljubavi izgovorene, sada gorko gutas.. a suzama zalivas. Gubis se izmedju proslosti i sadasnjosti cija je okrutna sudbina izabrala bas tebe za zrtvu. Tako usamljen i zatvoren u svom malom svijetu pocinjes da mislis kako nikada nisi bio voljen i nikada vise voljeti neces moci. Usponi i padovi koji slijede te jacaju a da ni sam svjestan nisi. Prije ili kasnije kada srce odredi da je spremno skroz neocekivano dolazi dan kada ce neki moguci prolaznik za uvijek promijeniti sve.


Jer iako ne vjerujes u sudbinu ona je stalno prisutna. Naci ce te u trenu kada najmanje budes spreman na to. Lagano ce ti opkoliti misli u treptaj oka, zelices da pobjegnes iz straha da tvoje srce ovog puta nece prezivjeti udarac razocarenja, ljubomore i izgubljenih snova, ali ne znas kako, ne znas gdje.. Tek kada bude kasno kad sudbina vec zagrize tvoju dusu shvatices da ljubav nije ono sto biramo vec ono sto nam se jednostavno desi, sto bira nas. Prosla razocarenja su te okamenila, spreman si cak i da povrijedis kako tvoje srce vise krvarilo nebi. Napokon kad se osjecas ponovo jak i dovoljno slobodan sudbina preokrene sve. Cudno je to kako smo u ljubavi i nevolji jednaki. Birati neces a bices izabran od one iste sudbine koja ce ti pokucati na vrata a da je ne cujes niti osjetis. Bez dozvole, uci ce ne primjetno u tvoj svijet..


Ocaran osjecajem da si ponovo medju zivima zapocinjes novu borbu, jer vrlo dobro znas da vec kasno bude kad srce otvoris, kad ti neko pod kozu udje. Uz dodir ruke zadrhtis, ponekad se unazad povuces dok jednako zracis hladnocom oko sebe, pogledom ravnodusnosti. Odjednom taj pogled se mijenja. Jer u tvom zivotu nakon svega postoji neko ko ne dozvoljava tvom srcu da krvari, neko ciji pogled u tebe brise sve brige svijeta. Iz tvojih ociju viri radost, viri toplota.. Na kamenom licu, usnama koje ponovo od srca ljube, se nalazi osmijeh blag. Otkucaj srca stisati ne mozes, cini ti se da ga cijela planeta cuje i kao da napokon osjetis da tvojim venama opet krv tece. Tek kad se druga ljubav desi shvatis sta znaci iskreno voljeti, kada se srce protiv svoje volje preda. Ovaj dio mog zivota si obiljezio ti. Bez duse, bez srca vodjena kud me zivot vodi, naletim na suprotnost mojih principa koja mi je pomogla da ponovo sagradim zid moje egzistencije.


Rastlös

Sitter och uppdaterar min mp3. Behöver få in lite nya låtar för en gångs skull. Samma sak med datorn inatt, jag gav mig inte förrän jag hade raderat ut alla onödiga filer med mera. Gud, vad mycket skit man samlar på sig egentligen. Och vilka minnen man kommer över egentligen. Min dator är endast ett år gammal men den innehåller mycket dyrbara saker.

Igår promenerade jag som bara den, vaknade med sådan överskottsenergi så det inte var klokt nästan. Idag sorterade jag papper största delen av dagen. Inte för att det hjälpte något men det var ett bra försök i alla fall. Som man samlar på sig, alltså det är helt sjukt. Mycket av det är saker från Högskolan som jag inte riktigt vågar slänga heller, vem vet om jag kommer att få någon nytta av det i framtiden.

Nätterna är fortfarande sömnlösa. Mina rara syster vaknar till liv när de borde sova som djupast vilket resulterar i mycket snack och fniss på kvällarna. Igår bland annat så kom Alma på att vi skulle sjunga bosniska låtar fast på svenska så skulle vi få se vem som kunde få till den fånigaste översättningen. Hon inledde med att sjunga 'Kvinna orm sitter vid baren', vilket jag och Selma garvade åt (Zena zmija sjedi za sankom).

Selma fortsatte med 'Varför sitter flickan själv', översättning av Zasto cura sjedi sama, och jag övaslutade med att skjuta in 'Jag var en fyllegubbe' hahah Bio sam pijanac, och vi nästan dog av skratt när Selma börjar upprepa 'Gå hem, gå hem, gå hem' vilket jag inte fattade ett skit av innan Alma börjar sjunga Kuci, kuci. Inte för att detta låter det minsta roligt just nu, men roligt hade vi i alla fall. Snacka om att saker kan misstolkas om man översätter bokstavligt.

Vädret har blivit mycket mera acceptabelt dessa dagarna. Jag njuter av att vakna till vackrare väder, är så trött på vintermörkret. Känner mig som ny nästan när solen skiner och molnen drar iväg. Ska ut med syrran nu, ha det!

Kram, L


Nina Badric - Da Se Opet Tebi Vratim

Älskar hennes låtar!

 

Bog Mi Daje a Djavo Uzima

Napokon, moja dusa pronasla je mir..

Hoppas ni hade en underbar helg, det hade jag i alla fall. Storstädade huset, fixade med skolarbeten och njöt av ledigheten. Mycket skoj med trevliga människor. Munja var här med Emina, Sejo och Adis igår. En runda på stan blev det och sedan satt vi hemma hos mig och umgicks innan de körde hem runt två-tiden.

Måste berätta om min nya bil, en svart Golf Trojka blev det, bilder kommer i ett senare inlägg. Måste skryta om min basförstärkare ha ha, på vilken det står GAS, GAS. Den är väldigt sportig, låg och jag känner mig nästan som en raggare i den som den brummar på gatan. Jag gör mig väl hörd och sedd i alla fall!

Var och hälsade på det lilla undret Edina idag, myste lite med henne och nu ska jag ta mig en väl förtjänt dusch och lägga mid tidigt, skola imorrn ;)

Nedam na tebe, kram L <3


Zauvijek..

Azra Polumenta - Dunav i Sava


D.O.S.T.A

Har ni någonsin upplevt den underbara känslan av att rensa gardaroben när det börjar bli för mycket kläder som inte används? Eller, när det börjar staplas papper hemma från jobb/skola och man rensar ut det som är överflödigt? Den känslan intog mig idag då jag beslöt mig för att rensa men inte på materiella saker, utan från 'människor' som jag anser inte är värda min tid och energi.

Ibland behövs en rejäl ändring i ens tillvaro. Mitt liv har tagit en underbart positiv vänding på alla möjliga plan förrutom på ett. Och det är detta jämt och ständiga skitsnack. Ursäkta om mitt liv verkar så otroligt spännande, att det inte finns bättre saker att diskutera. Visst kan man tåla lite skitsnack, finns väl ingen som inte har varit med om det antar jag. Men sedan finns det en gräns som vi alla har och MIN är nådd.

De personer som tycker om mig för den Lejla jag är och vad jag står för vet vad jag tycker och tänker. Det finns ingen som kan sätta ord i mun på mig. Den som tar sig tiden att lära känna mig innan de dömmer mig är värda min närvaro i deras liv. De som i sin tur vill vara min vän utav någon nytta kan efter idag glömma detta. För vet ni vad, just nu har jag gått igenom en otroligt svår period i mitt liv, under denna perioden finns det en mening som jag ständigt upprepade och det är 'att det finns en Gud och att sanningen kommer fram förr eller senare'. Vilket innebär just, att alla de som spelat mina vänner men sedan snackat skit så fort de har vänt ryggen till, kan vara snälla och glömma min existens. Jag finns för att leva, utbilda mig, resa, vara älskad och älska, inte för att du ska ha något att prata om i brist på intelligens.

Anledningen att jag kallar er för 'människor' är ingen annan än den, att en människa består utav något som heter medkänsla. Detta innebär, gråter jag min vän gråter även du inombords för att du bryr dig. Man glädjer sig inte år andras tårar! I mina ögon för tillfället är ni inget annat än monster, känslokalla monster som inte förstår er på bättre än att alltid lägga näsan i blöt och framför allt försöka spela ut folk mot varandra för att vinna något på det hela. Tack gode Gud att jag i tid insåg mycket, fast mycket trots era försök är förlorat. Visst förlorade jag honom, men jag förlorar aldrig moj obraz och min självaktning vilket innebär att segern ändå är på min sida. Spelar ni ett spel så får ni lära er era egna regler först, innan allt slår bakslag vilket det nu har gjort. Jag må framstå som dum i era ögon men tro mig, jag genomskådade allt mycket tidigare än ni tror.

Är du någon som tar sig rätten att kalla dig för någons vän, var för helvete en lojal vän då. Vänner gör inte det du gör, vänner spelar inte ut folk mot varandra, vänner snackar inte skit. Jag talar om RIKTIGA vänner. Inte en sådan ynkrygg som kommer krypande på sina bara knän när jag behövs, när den personen vill ha information eller skratta åt mig sorg. Vill inte sänka mig till din nivå, nämna ditt namn, eller ta till fula ord. Den nivån var jag förbi redan på lågstadiet. Vill bara att du så obemärkt som möjligt låter mig och personer jag håller av vara i fred, för hör jag mitt namn yttras från din mun på ett negativt sätt bara en gång till, lovar jag ingen någ. Jag kanske är världens mesigaste människa för att jag alltid vill undvika bråka och försöker prata förnuft med folk på ett sofistikerat sätt, men denna gången finns ingen som kan stoppa det jag kan bli kapabel till. Skrattar bäst som skrattar sist heter det, 'vännen' nu är det jag som skrattar ;)

Familjen min, jag älskar er! 

Mysigt

Trots att jag somnade sent, var jag uppe på fötter vid sju imorse. Tog mig en kopp kaffe, käkade frukost och myste när jag såg snön lägga sig över gatan framför vårt hus. En promenad blev det sedan til chefen för mitt förhoppningsvis framtida jobb :) Samtalet gick precis som förväntat, alla dessa personer känner mig sedan barnsben. Nu behöver jag endast fixa lite betyg som ska skickas över samt en avbelastning ur brottsregistret från polisen vilket inte borde vara något problem, vet ju att jag är fläckfri.

Sedan promenerade jag hela vägen hem igen, inte så smart för min feber kom tillbaka igen. Drack lite te för att få mina förfrysta fingrar att känna igen och sedan bar det av till högskolan samt biblioteket för lite info till mitt arbete. Utmattad kom jag hem runt sex och deckade på soffan nästan. Orkar inget mer plugg idag, ska ta och vika färdigt tvätten sedan blir det tidigt sovdags för min del.  Visst är det underbart att vara ledig ibland men dessto roligare när det händer nya, positiva saker hel tiden. Jag är helt uppspelt inför allt som väntar denna terminen!

Dags för time-out, ta hand om er!
Kram, L

Zeljko Joksimovic - Lejla

Love Him!


Fortfarande.. sjuk!

Ja du.. det var ett tag sedan jag uppdaterade men visst, nu ska det bli av. Dessa dagarna har varit ett rent helvete med en massa hosta. Febern smyger sig på mig om kvällarna, tur att jag har en del läsning framför mig som får mig att somna gott. Jag har bland annat skrivit färdigt ett arbete som jag har dragits med ett tag nu. Känns skönt att den biten är avklarad. Håller kontakt med Växjö-folket, tydligen var Nyåret så pass lyckat att folk är sugna på fest igen!

Blev övertalad för inte så länge sedan att gå med i facebook. Känns så konstigt att hitta alla dessa vänner efter så lång tid, där man ser vem som har hunnit göra vad i livet, hur många som pluggar, åker jorden runt, skaffar barn. Roligt att se att det går bra för alla man håller av fastän man kanske inte har kontakt med varandra  lika ofta som man borde. För att tala om oväntade kontakter.. fick jag i natt ett otroligt oväntat sms från en viss person som jag trodde var ute ur mitt liv för alltid. Gissa om jag låg vaken hela natten efter det :) Hvala sto si me obradovao iako to nisam od tebe ocekivala!

Min ögonsten Ajla var här i måndags också, sminkade allt och alla här hemma. Snön har äntligen kommit till lilla K-stad också och jag och mina syskon njuter för fullt. Nu är det ett dilemma som återstår: Donna Ares & Mile Kitic i Malmö eller Djogani & Ritam Srca i min favoritstad Helsingborg?! Äh, ima jos vremena.

Ska platta håret nu, är nyklippt idag. Känns fräscht och skönt att bli av med slitna toppar.
Ta hand om er, kram L!


Bolujem Bolujem Majko

Kan inte denna dagen bara ta slut? Jag vaknade med värsta smärtan i framsidan av mitt huvud. Smärtan spred sig ner i bihåle-kanalerna, jag fick svårt att andas. Sedan kom febern. Har inte mått så här dåligt på länge. Sov mig igenom halva dagen så gott jag kunde men inte ens det hjälpe, mardrömmar. Sitter hemma själv just nu, ska nog brygga mig lite thé. Blir det inte bättre under kvällen, akuten nästa. Så ni får väl hålla utkik efter nya inlägg och bilder någon gång framöver, orkar inget just nu.

Ha det, L

Edina

Just hemkommen från Aldina och Sanel. Jag och min syster var på något vi folk från Balkan kallar för 'babine'. Jag har tidigare gratulerat mina nyblivna föräldrar men vill nu visa lite bilder på detta undret. Vilken underbar kväll men en liten tjej som är en vecka gammal och som vi idag välkomnade till oss. Jag har fått äran att bli kallad för hennes plast-tetka :)

Att hålla denna lilla Guds skapelse väckte många känslor till liv. Jag är avundsjuk på de som får äran att bli kallade för mamma. Ser fram emot dagen då jag ser mitt egna lilla barn för första gången, får hålla det i mina armar och säga hur mycket jag älskar det. Sanel fick många tårar att komma ur mina ögon när han tog henne i famnen och kallade henne för 'babina princeza' och 'babina dzigera'. Lyckad hon är som har dig som pappa! En mamma ska man aldrig underskatta, men den kärleken man såg i hans ögon när han såg sin dotter går inte att beskriva. För att inte börja gråta ännu en gång, följer nu lite bilder på vår lilla Edina.

Love








Nova Godina Kuca Na Vratima - Del 1

Äntligen..

En varm dusch och en stor kopp varm choklad är allt man behöver så här dags på året. Mina dagar flyter på och snart är semestertiderna över. Ska på arbetsintervju om några dagar, pirrigt värre men jag håller tummarna! Tänkte bjuda på en liten uppdatering om nyårsfirandet först.

Jag skulle ha åkt till Växjö redan i tisdags men detta komplicerade till sig så det fick bli ett tidigt tåg på onsdag morgon. Väl hemma hos Emina väntade kahvica med underbara Zlata och E's söta mamma. Mycket tjejsnack under kaffet som ni förstår innan Maida lyckades få fart i oss. Vi träffades alla utanför Munjas och vägen dit kändes som en liten svadba körning genom stan med alla bilarna som tutade tack vare Zlata :) Hela resan till stugan hade varit underbar om det inte hade varit för Eminas självmordsförsök när hon körde om bilar, haha.

Det gick ganska snabbt att packa upp allt, sedan valdes rummen ut och lilla jag och Zlata sov i 5:an vilket vi ångrade ganska snabbt när strömmen gick i just ENDAST vårt rum. Killarna började småfesta lite redan vid 14.00, Munja var i full fart med drinkarna och vi tjejer började fixa med maten direkt. Ja, allt från sallad, jagnjetina, meze.. you name It!

Sedan händer det som inte fick hända, förstärkaren dör. Panik utbryter men Munja fixar allt, så jag, Munja, Ersan och Maida sätter oss i bilen och raka vägen in till Växjö där vi plockar på oss ny förstärkare och extra uppsättning högtalare som inte bara fick fönster att skaka, utan väggar också. Hemma hade de redan satt i gång med dushande, platta håret, smink.. så vi kom hem ganska lägligt när dushen blev ledig. Som tur var hade varje rum sin egen toa annars hade det tagit evigheter för oss tjejer att bli klara. Kvällen inleddes med gemensam middag, Munja the bartender mixade drinkar och ganska snart var han i farten med musiken också. Det är ganska svårt att förklara känslorna och vilket liv det var i festen. Kronan på allt blev 'Natenane' som jag kallar honom. Stackarn blev så packad att de serverade honom vatten halva kvällen utan att han märkte något, innan han själv sa 'hej ba, koliko ja pijem.. a jos se nisam napio!'

Mycket skratt kan väl vara bra förklaring på kvällen, även tårar spred sig på mångas ansikten och vid tolv slaget stod jag och Ersan för äran att skaka loss de första champagnen och gratulera det kommande året. Tror ni festen slutar här? Neeej, det var då allt började! In i stigan igen, av med jackorna och skaka loss för att få bort kylan. Jag tror inte jag satt ner i mer än en timme denna kvällen vilket även bilderna kan bevisa. Under småtimmarna började folket snart ge upp.. jag gick väl till sängs runt 8 och lämnade efter mig tre personer som inte gav vika. Munja je halalio vecer oko devet, pola deset. Svaka cast :)

Detta var lite kort om natt 1 från vår stuga i Rottne, uppdatering följer snart. Här kommer även lite utvalda bilder på vår kväll, nije sve za javnost nazalost. Så resten fick censureras!

Ha det bäst, L

               

Nazalost

Neki samo zinu, pa zagade okolinu..

Blago Onom Ko Rano Poludi

Fy satan!

Taman kad covjek dodje sebi, opet dernek! Finns inga ord som kan förklara nyårskvällen, ett mycket mera detaljerat inlägg kommer när jag är tillbaka i Kristianstad. Det började drickas runt 14.00, själv gav jag upp festen runt 8 imorse, vilket resulterade i att Munja, Adis och Sejo satt kvar sist. Siste man blev Munja som gav upp runt  nio tiden dagen efter, det fattades bara en gitarr och ett dragspel för att förgylla kvällen lite extra, Munja vägrade ha med sig sitt dragspel, det fattades en viss person (meraklija).

Nu är det dags för kvällsmat och sedan är det dags för fest igen!
Hörs senare, looove L :)




RSS 2.0