Ti Si Nesto Posebno!



Heej!

Ett litet kort inlägg innan jag sätter på filmen 'Bombay Dreams' och myser ner mig. Annars blir inte Mirza glad om jag inte gör som jag lovar. Just nu flyter allt på helt enkelt känns det som.

Lite pirring inför mitt uppträdande på onsdag men det ska väl gå vägen. Jag har alltid haft scenskräck och så mycket som satan att det till och mig håller min sömnlös. Återkommer med detaljer om hur det gick. Idag tvättades det kläder, jag hade en måndag off. Sedan blev det shopping med syster!

Alma är saknad, skynda dig hem sötis :)
Så där ja, nu var det tags att gå. Ha det bra och sov sött, för det ska jag göra!

Kram, L

I nocas gledam u zvijezde, pitam se sta je sudbina?

I dooon't knooow what you dooo, but you dooo It well. I'm undeeeer your speeeell!
Tack för leendet jag har på läpparna :)



Kära läsare,
nu har jag tänkt lite. Hade ett samtal med en vän till mig häromdagen. Vi började spekulera om bröllop, soulmates och liknande. Han ställer mig frågan; 'När är ditt bröllop då?'

'Vet inte', svarar jag. 'En vacker dag när jag är redo för att binda mig.'
'Visst', säger han. 'Det blir när ödet bestämmer så.' 'Mm', svarar jag.. 'men jag tror inte på ödet längre! Det blir helt enkelt vad man gör det till. Varje man är skräddare av sitt eget öde. Mycket är förutbestämt kanske, men jag tror att våra val guidar oss. I slutändan är det jag som väljer min egen väg.'

För er som inte vet, så tror vi bosnier mycket på SUDBINA (ödet). Alla ens lyckliga stunder och missödet beror på att vi tror att det var bestämt så, Gud vill det just så. man kan säga mera att det är religions behandlat än folkligt. Men kritiker till allt som jag är kan jag inte hålla med om allt. Så jag undrar och diskuterar vidare.

'Varför är du så negativ?'.. frågan han mig. 'Ge mig ett exempel på vaför du inte tror på ödet.'
'Om ödet för samman två personer som älskar varandra, kommer att dela allt i nöd och lust. U dobru i u zlu, kako jake rijeci.. De skaffar barn, gemensamt hus. Andas samma luft och ser med samma ögon. Deras själar blir till en. De känner tillit, trygghet och kärlek gentemot varandra. En vacker dag säger det stopp. Det går inte längre och man skiljs åt. Antingen genom separation, den ena partnern kanske dör i förtid. Säg mig då, vad är ödet i detta? Varföra föra samman två själar som är gjorda för varandra om de kommer att skiljas åt. Det gör så förbaskat ont.'
 
Det finns givetvis andra missöden som är ännu värre, detta var bara ett exempel av flera tusentals olika liv. Han svarar: 'Visst, men de hade kanske ett bra liv tillsammans så länge det varade.'

Det är just det som gör ondast. Minnen.
Och att dessa minnen kan ändra och påverka så mycket. Ser jag mig själv i spegeln sitter inte samma person framför mig längre. Jag har uppnått mycket och kommer att sträva efter mer. Och då tänkte jag vidare så här. När man har det som bäst är det ödet som talar. Alla ler vi mot ödet och tackar Gud för att vi har blivit välsignade. Börjar det gå dåligt undrar vi om ödet finns överhuvud taget. Just denna kontradiktiva frågan är svår, den gör att vi motsäger nästan allt vi tror på. Om jag tvivlar på ödet, tvivlar jag då på Gud, på min tro? Vilken rätt har ödet egentligen? Varför ska ödet vara så komplicerat?

Love, L


The Eye Of Truth


K'o ranjena sam pa za borbu vise nemam vremena..
Samo metak u dusi isklesan od tvoga imena!



Musik är livet :) Kan man inte utrycka sig i ord finns de alltid nerskrivna någonstans.. Sjunger du med hela hjärtat lovar jag dig att du snart mår bättre. Nu ska det fixas ärenden i stan, sedan off to work again! Så hyperaktiv man kan vara ibland. Snälla, finns det någon som kan stanna tiden innan jag tappar fotfästet i detta universums speedade liv?

Love, L




Sutimo Satima

Elitni Odred:

Koliko puta sam te zvao kad u ulici stajale su lutalice, zasto cutis reci nesto znam da si na drugom kraju slusalice. Znam da slusas ove rijeci i da srce ti peku, znam da nemas moc da sprijecis to sto suze ti teku.

Znam da nisi hrabra jer samo hrabri vole. Znam da nisi sama i da nove vatre gore, plameni ljubavi, i koliko god da zelis ne mozemo biti drugovi jer svi trenutci s tobom meni pretstavljaju vjecnost.

Kako te on sad zove, ja sam te zvao SRECOM?

Natti, natti!


Konsten Att Mata Ankor

Hej!

Torsdag idag.. just kommit hem från dansen. Ska snart göra mig redo för jobbet imorrn och bädda ner mig med en film tänkte jag. Ville först skriva några rader. Måndagen spenderades på jobbet. Det gjorde inte så mycket. Vädret sög så jag blev inte avundjuk för att jag inte fick vistas ute.

Tisdagen var jag på Glamour möte med Mary Key. Ursnyggt smink fick jag på mig. Vilket superbra erbjudande att bara få vara med och testa. Tack söta Manilla för att jag fick vara med som sminkdocka :)

Både tisdag och onsdag väcks jag av min faster. Hon var hemma med världens sötaste flickor så vi drog till stan en runda. Lite pengar spenderades på snygga kläder till sommaren, i alla fall det gröna ryggradslösa linnet jag inte kunde slita ögonen ifrån. Ajlas halsband och armband gillades också. I rosa färg självklart med hjärtan, prinsessor och sagofigurer på. Gissa om jag var favoriten under hela dagen för den presenten!

Därefter blev det kaffe och en promenad genom parken. Nu skulle Ajla visa oss hur man matar ankorna. Största delen av mackan flög tyvärr rakt över huvudet på henne då mackan tycktes tung, men det brydde inte lilla hon sig om ett dugg. Ankorna blev i alla fall glada, lite laxmackor tackar man inte nej till :) När hon hade tröttnat kom hon på den brillianta idén att jaga ankorna istället. Faster blev inte glad.. så vi sprang till gungorna som lockade. Vad vore en stor lekplats om man skulle gå därifrån utan skrapsår. Det lyckades Ajla med i varje fall. Söta Ajna fick vara med hon också, jag och faster blev inte så uppskattade av henne när vi skulle slita henne från gungan.

Dagen därpå var vi och spanade efter skor till stora flickan också. Lite bilder tog jag på mina udnerbara kusiner. De kommer som avslutning. I helgen väntar mycket och jag ser fram emot det. Ville också passa på att framföra en hälsning till en läsare från Malmö, du vet vem du är! Krya på dig ;)


Love, L




Nedostajes, Tako Mi Nedostajes

Antar att ni redan vet på rubriken att inlägget handlar om Merlins fabulous show i Malmö förra helgen! Vet att jag har varit dålig på att uppdatera min kära blogg men jobb, skola och annat står i vägen så det får bli lite så här i efterhand helt enkelt. Helgen var som sagt underbar. Den började med ett gäng tjejer hemma hos oss, massa smink, ett antal upptagna speglar när håret skulle plattas och så vidare..

Mirnesa och gänget kom lagom i tid för avfart. Tur var väl det.. för konstiga saker skulle komma att hända. Ni vet när man drömmer så där konstigt och går med en bad feeling hela dagen? Just det hände min kära mamma kvällen innan. Så när vi är på väg att köra varnar hon och ber mig köra extra försiktigt. Vi hade inte bråttom då vi tänkte ut på stan och fika lite innan kanske. Dock gick planerna i stupet, för någonstans utanför Lund kommer en vit bil och kör om mig. Vi förundrades över att bilen tillhörde en kille från Bosnien då detta var uppenhar på hans firmanamn. Just i den sekunden sjunger hela gänget i min bil på låten 'NE UZIMA BOG NI DOBROG NI ZLOG, VEC ONOG STO KASNO PRIKOCI' och vet ni vad som händer? Bilen framför mig börjar ryka.. den börjar snurra, däcket åker av och den slirar rakt ner i diket. Under panik som f*n bromsar jag in en halv meter bakom. Som tur är mådde tjejen bakom ratten bra, hon var ordentligt shockad dock. Polisen kom, redogörelse skulle lämnas och sedan fick vi åka vidare. Gick inte så bra då mina ben skakade som bara den. Gissa om humöret var nere just då?

Tack vare söta Andjela och hennes entusiasm angående koncerten fick vi upp humöret igen. Vi kom i lagom tid till Baltiska hallen. Trots många, verkligen MÅNGA besökta koncerter slutar Dino inte att överraska. Jag bara avgudar hans sånger. Ni skulle bara ha sett hur varje hårstrå på min kropp reste på sig när han började.. Laaahko ces ti beeez meneeee, al' kakooo cu ja bezz tebeee! Eller när första noterna på favoriten Sve je laz började spelas.. Höjdpukten på kalaset var dock Regina och när lilla jag kom med på storbildsduk tack vare Mahir, gissa om jag skämdes! Gittaristen var kvällens ögongodis kan jag slå vad om.

Vilken kväll i alla fall. Synd för Mubera som blev sur för att hon inte fick någon nattamat. Nähä, ni kanske vill se lite bilder också?

Kram, L

             

12.04.2009

Godina dana.. Ako je bol razlog za slavlje, nazdravite veceras sa mnom dusmani! Nedostajes..

Rostilj Day!

Zaboravila sam na brzaka napisati koji red o nasem rostilj danu. Sve je pocelo masovnom kupovinom. Posto smo isli na veliki test nije se znalo ko sta i koliko jede. Nekako sam to od oka odlucila pa smo se nas 10 curica sastale na Näsby. Tura do mjesta za rostiljanje mi se ucinila nekako bliza prosli puta, tako da ih se dosta ljutilo sto su morale tabanati ali je vrijedilo. Kad smo stigli bilo je predivno i Azra kao djevojka sa Vrbasa, odrasla uz rositaljanje je preuzela odogvornost za vatru, ja sam puhala da plane :)

Kad se klopa pripremila pa zatim spucala, ja sam nam sredila kolacice i Munchmallows za rostilja dok su ostale oko nargile deverale. Nista ljepse nije bilo od svih osmijeha i zezanja na svaciji racun..  Sunce pri ruci cijeli dan, pogled predivan, jos Amera koja nas je uveliko spasila sa muzikom.. Ma nema! Da nas Nerma u neka doba nije pocela plasiti svakakvim pricama o duhovima ne vjerujem da bi iko maknuo kuci za dugo. Ali postajalo je hladno, noc je padala. Jedno je sasvim sigurno, ovo nije bio poslednji rostilj day sa mojim curicama sa folklora! Slijede foto dokazi lijepih djevojaka i odlicnog provoda:


Love, L

          

My Room

Tjena!
Efter en hård arbetsdag, putsande av fönster och storstädning orkar jag inte blogga mycket. Men en god uppdatering kommer dock förhoppningsvis innan helgen för då ska vi till Malmö så då hinner jag inte heller. Istället följer två bilder. En på speglarna jag så stolt satte upp själv och en på hyllan och den nya mattan som kom på sin plats idag. Jesam se pocela fino kuciti majko mila :) Ha en skön kväll, det ska lilla jag ha i alla fall!

Love, L


  

Jag älskar April!

Är inte detta bara den underbaraste månaden ni vet? April har under hela mitt liv varit en speciell månad. En månad då solen skiner, det blommar ut på träden och jag byter ut mina vinterskor mot ett par ballerinaskor! April betyder snart sommar, Bosnien.. April betyder glass, solglasögon och kärlek :)

I veckan hände just detta. Kärlek, en massa glass och allt annat i ett enda paket. gissa om jag var nöjd! En underbar dag på stan var höjdpunkten med världens underbaraste syskon och undret Andjela, mali andjele. Biljetterna till konserten är äntligen i mina händer.. nu ska bara helgen också komma. Idag på dansen gjorde vi upp en lista också på vad som ska inhandlas, på onsdag ska det bli stor grilldag med tjejerna, lääängtar!

Det jobbades lite, trist när man ser vädret ute men Gud vilka arbetsdagar jag har haft. Nya kollegor på jobbet, en underbar stämning och en del skratt. Sist, ska vi inte ens nämna, det flippades åt alla håll och kanter. Måste börja skärpa mig :P Nej, ska nog iväg och färga håret nu. Uppdaterar snart med annat smaskigt!

Ha det bäst!
Kram, L

        

Jedna Si Jedina..




Hiljade srca veceras zajedno kuca na stadionu tom. Milion pogleda je okrenuto prema gradu smoga koji obiljezava revans spektakl. Nakon zasluzene pobjede u Belgiji, nasi zlatni ljiljani ponovo vode bitnu bitku za svoju domovinu. Naprijed Bosno!

Kad bi sjecanje izgubila, znanje za dalekom zemljom tom.. ja bi je i dalje voljela. Jedna je zemlja koja takve ljepote ima, tako divnom dusom dise. Gdje behar krasi grane zelenila koje je kiti u proljece rano, gdje miris kahve sokakom sabahom ti svako culo budi. Tamo gdje je narod moj, moj jezik. Gdje su nam pradjedovi ostavili u amanet da sirimo dalje pricu o ljepoti nase domovine. Da je volimo, njegujemo.. Za njom potajno ceznem, njoj se cijelim srcem nadam. I ruke kad bi mi svezali i dalje prema Bosni bi ih sirila. Gdje me ponosna majka rodila tu zelim ostariti ja. Jedna je jedina BOSNA I HERCEGOVINA!



Hej!

Det var inte igår precis.. Har precis varit på promenad med syster i två timmar, lite 'sol' fick man också tillbringa kroppen. Våren är på väg som ni säkert alla kan märka och vore det inte härligt med lite fuskfärg också ;) Jag tillhör de som blir så där röda, har lite ont, innan det börjar flagna och färgen trillar bort så jag borde framför allt börja lite smått om brännan ska hålla i sommar. 

Efter en underbar helg trodde jag att det skulle pluggas lite, men jag fick snabbt förhinder. Eftersom min faster och hennes man skulle jobba och världens sötaste kusiner inte kunde vara på dagis pga. sjukdom hoppade jag mer än gärna in och passade de. Kvällen började med att vi tittade på bilder av dessa busfrön. Min farbror visade även en video som väckte lite minnen. Han hade spelat in lite delar som jag mer än kände igen då han var iväg på begravning i BL förra veckan. Kunde inte låta bli att blir så där riktigt avundsjuk när jag såg att det inte fanns ett enda moln på himlen i Bosnien och solen sken som bara den. Jag somnade ganska sent, har väl inte vant mig vid att sova i någon annas säng riktigt än.

Morgonen började med Ajlas sömniga leende i dörren sedan var det full fart hela dagen. Det skulle lekas, målas, pusslas och läsas böcker hela dagen. Ibland fick man varva ner med Bolibompa :) Den sjuke i dramat, Ajna, blev lite bättre under dagen. Mycket goda skratt fick jag, likaså Ervina när hon ringde så jag lovade att lägga upp en bild på flickorna så hon får se de sötaste barnen någonsin. Även lite shopping hade jag tid med, lägger upp bilder på detta också. Blev inte så mycket. En tröja i mysiga färger, tunika från Vero Moda och en gullig klänning också. Nu ska jag duscha lite snabbt och mysa ner mig med glass innan matchen börjar! Sverige, lycka till ni också ikväll!

     

Mina söta kusiner:



Love, L

RSS 2.0